Látásvizsgálat

Optometrista látásvizsgálat keddi és szombati napokon, melyekre telefonon, személyesen vagy online a weboldalunkon keresztül tud időpontot foglalni.

Szemész szakorvosi látásvizsgálat havonta egy alkalommal, szerdai napokon, részletek és időpont foglalás telefon keresztül!

Látásvizsgálatnak nevezzük azt a folyamatot, amely magába foglalja a páciens kórelőzményének ismertetését, fénytörési hibáinak megállapítását és korrigálását szemüveglencsével vagy kontaktlencsével.

Az anamnézis felvétel mindig a személyes adatok felvételével kezdődik. Ezután a páciens szemüveg viselési szokásait, szemüvegének adatait jegyezzük le, majd a szem- és általános betegségekre kérdezünk rá pl. cukorbetegség, magas vérnyomás.

Fontos ismernünk a páciens munkakörülményeit is, a számítógép használat idejét és legfőképp, a páciens igényeit.

Ezután az objektív vizsgálat következik, mely gép által végzett refrakciót jelent. Ilyenkor a pácienst a refraktométerben lévő képre nézetjük, amely ez idő alatt megállapítja a kívánt dioptriát mindkét szemen külön-külön. Ez az érték segítségül szolgál a vizsgáló számára.

A látásvizsgálatról bővebben

A szubjektív vizsgálat során a vizsgáló a páciens visszajelzéséből tud dolgozni. Felkerül a próbakeret, és megkezdődik a szemüveglencsékkel történő vizsgálat, amely során a páciensnek meg kell mondania, hogy melyik lencsékkel lát jobban vagy rosszabbul. Erre a vizsgálati részre kell a legtöbb időt áldozni, ugyanis itt kapjuk meg azt az eredményt, amelyet a későbbiekben viselni fog a páciens, és amely befolyásolja a további életét.

Ha megállapítottuk a legjobb korrekciót, megmérjük a páciens két pupillája közötti távolságot, mely elengedhetetlen a pontos szemüveg elkészítéséhez.

Ha végeztünk a látásvizsgálattal, megvizsgálhatjuk magát a szemet is. A szemvizsgálat során a páciens szemének anatómiai és patológiai állapotát figyeljük meg. A szem elülső szegmentjét, a szemhéjat, kötőhártyát, szaruhártyát, szivárványhártyát és lencsét réslámpával világítjuk át. Ez egy biomikroszkóp, mely segítségével a legkisebb elváltozásokat is észre tudjuk venni a szemen.

A retinát, látóidegfőt és a sárgafoltot a szemtükörrel tudjuk vizsgálni, amellyel bevilágítunk a szem belsejébe. A szemfenék vizsgálata bizonyos betegségekkel rendelkező páciensek esetében sűrűbben ajánlott (cukorbetegség, magas vérnyomás, genetikai hajlam bizonyos szembetegségekre, magas dioptria), azonban 50 éves kor fölött mindenkinek javasolt évente-kétévente ellenőriztetni.

Üzletünkben ha optometrista kollégánk Medvegyné Kovács Réka a látásvizsgálat alatt bármilyen szervi eltérést, betegséget vagy kóros állapotot tapasztal, a havonta egy alkalommal nálunk rendelő szemész szakorvos, Dr. Somogyi Estilla doktornőhöz irányítja a pácienst.

További szolgáltatásaink

Látásvizsgálat

Látásvizsgálat kedden és szombati napokon, melyekre telefonon, személyesen vagy online a weboldalunkon keresztül tud időpontot foglalni.

Szemüvegkészítés

Szemüveg-expressz szolgáltatás: szemüvegét akár 1 órán belül hazaviheti! Hogyan lehetséges? Helyi becsiszoló műhellyel és lencseraktárral rendelkezünk.

Kontaktlencse vizsgálat

Kontaktlencse vizsgálat keddi és szombati napokon, melyekre telefonon, személyesen vagy online a weboldalunkon keresztül tud időpontot foglalni.